4 січня у Києві була найтепліша ніч від 1881 року – метеорологи

4 січня у Києві спостерігалась найтепліша ніч від 1881 року, свідчать дані спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

«Стовпчик термометра не опустився нижче, ніж +3,5°С, що на 1,1°С вище від попереднього історичного значення температури для цієї дати, яке зареєстроване ще в 1920 році. Така температура за кліматичною нормою відповідає кінцю жовтня», – йдеться в повідомленні на сайті обсерваторії.

3 січня в обсерваторії повідомляли, що в 2017 році в Києві зафіксували 24 температурні рекорди, найбільше – у квітні й вересні (шість і сім відповідно).

«Середньорічна температура минулого року в Києві становила +9,8 градуса за Цельсієм, що на 2,1 градуса перевищує кліматичну норму. Він посів третю сходинку серед найтепліших років від 1881 року. Усі місяці року мали суттєве перевищення середньомісячних температур стосовно кліматичної норми», – заявили в обсерваторії.

Дослідники зазначили, що найхолоднішим днем 2017 року в Києві було 7 січня, тоді стовпчик термометра опустився до позначки -18,7 градуса за Цельсієм, а найтеплішим днем було 4 серпня, коли температура в затінку досягала +34,7 градуса.

 

напишіть відгук: