Двоє тяжко поранених українських офіцери підірвали себе разом з 12 російськими окупантами на Донбасі

Двоє тяжко поранених українських офіцери підірвали себе разом з 12 російськими окупантами на Донбасі

Офіцери Збройних сил України майори Олександр Кандесюк і Олексій Шепелюк у складі 51-ї Волинської бригади, потрапивши в оточення, підірвали себе і 12 російських десантників-окупантів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Вони відбивали атаку російських десантників 331-го десантного полку, пункт постійної дислокації якого знаходиться в місті Кострома, зазначає Міноборони.

В оборонному відомстві не називають населений пункт, де відбувся бій.

Наголошується, що надійшло розпорядження сформувати і відправити на посилення одного з підрозділів два відділення ПЗРК на чолі з командиром зенітно-ракетного дивізіону майором Олександром Кандесюком.

Олександр Кандесюк
Олександр Кандесюк

Він разом з довіреним йому особовим складом висунувся на зазначені позиції. Здійснивши марш, зенітники прибули у розташування батальйонної групи.

У той же час через український кордон був здійснений прорив російських військ зі штатною бойовою технікою. У результаті їх наступу на територію України, 51-я бригада і підсилення, яке прибуло, були оточені.

Російські війська відразу ж відкрили вогонь з усіх наявних у них засобів ураження. “Станом на вечір 25 серпня більша частина батальйонної тактичної групи була виведена з ладу. Оскільки вижити в такому пеклі шансів практично не було, було прийнято рішення йти на прорив з оточення. Майор Олександр Кандесюк разом з майором Олексієм Шепелюком, командиром зенітно-ракетної батареї , очолили авангард групи прориву разом зі своїм відділенням – сержантом і двома солдатами”, – йдеться у повідомленні.

На жаль, вони попали у засідку. В результаті бою майор А.Кандесюк отримав кілька поранень з кулемета путінських окупантів. Майор А.Шепелюк кинувся винести бойового побратима з-під вогню, і при спробі відтягнути його сам був тяжко поранений. Решта з авангарду була обстріляна з кулеметів, мінометів і прямою наводкою “Шилки” – весь особовий склад теж отримав тяжкі поранення.

Основна група через шквальний вогонь не змогла підійти на допомогу товаришам і, відійшовши в базовий табір, зайняла кругову оборону. Потім, за словами очевидців, поранених українських бійців оточили 12 російських десантників-окупантів з метою захопити в полон. За мить пролунало кілька потужних вибухів гранат – Офіцери-Герої А.Кандесюк і А.Шепелюк підірвали себе разом з ворогом.

В даний час командування АТО пропонує президенту Петру Порошенку посмертно присвоїти загиблим героям майору Олександру Кандесюку і майору Олексію Шепелюку звання Герой України.

напишіть відгук: