Біатлон: рішення не їхати до Росії має ухвалити міністерство – Бринзак

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявляє, що рішення про те, чи поїде збірна України з біатлону на етап Кубка світу, який відбудеться в російській Тюмені, має ухвалювати Міністерство молоді і спорту. Він сказав про це в інтерв’ю, оприлюдненому на сайті ФБУ 27 лютого.

«Тут є суто спортивна і політична складова. Є наказ міністра спорту про те, що на офіційні змагання, що проводяться в Росії, але під егідою міжнародних федерацій, таких як чемпіонати світу та Європи, етапи Кубка світу і, в нашому випадку, Кубка IBU, ми можемо їхати. Але приймати запрошення на участь в комерційних змаганнях, не можемо. Я, як людина, яка відповідає за спорт, вважаю, що ми повинні їхати – заробляти якомога вищі місця в загальному заліку, відстоювати національну квоту. Якщо ми не поїдемо, втратимо квоту – її забере та ж Росія. Але якщо на політичному рівні вважатимуть, що ми не повинні брати участь в цих змаганнях – нехай міністерство ухвалює рішення, і ми його будемо зобов’язані виконувати», – сказав Бринзак.

Нещодавно Асоціації біатлону США й Чехії оголосили про бойкот етапу Кубка світу сезону 2017–2018 років, який пройде в російській Тюмені в березні. У заяві американської асоціації, зокрема, зазначається, що Росія, як і раніше, не відповідає кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства, а спортсменам, які приїжджають в країну, загрожує небезпека.

У кінці минулого року про бойкот змагань у Тюмені повідомила Асоціація біатлону Канади. Своє рішення біатлоністи пояснили недовірою до російської антидопінгової системи.

На зимовій Олімпіаді в Південній Кореї російські атлети були позбавлені права змагатися під прапором своєї країни. Міжнародний олімпійський комітет 5 грудня 2017 року відсторонив збірну Росії від участі в зимовій Олімпіаді-2018 року в Південній Кореї після того, як два розслідування підтвердили, що Кремль організував систему застосування допінгу в спорті. Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором. У результаті було зареєстровано 169 російських атлетів для участі в Олімпіаді-2018.

напишіть відгук: